Waterzooi van Noordzeevis en asperges

Breng de twee bouillons samen aan de kook.

Schil de asperges en verwijder de harde onderkanten. Snij in schuine plakken en laat ± 5 minuten koken in de bouillon. Schep de asperges uit de bouillon en hou apart.

Snij de prei en de wortels in fijne reepjes en kook ze beetgaar in de bouillon. Schep dan uit de bouillon en hou apart.

Snij de vis in hapklare stukken en leg ze in de bouillon. Zet het vuur lager en laat 2 à 3 minuten zachtjes garen. Schep de vis dan voorzichtig uit de bouillon en hou apart.

Breng de bouillon terug aan de kook en voeg de room toe. Bind eventueel met een beetje maïszetmeel als je van gebonden soep houdt.

Breng op smaak met peper en zout.

Voeg dan de groenten, de asperges en de vis terug toe aan de soep.

Garneer met fijngesneden dille.

TIP: Je kunt gekookte krieltjes toevoegen aan de soep of ze serveren met knapperig stokbrood.