Kabeljauwfilet met spinazieroomsaus

Breng de gevogeltebouillon samen met de fijngehakte sjalotten en de vermouth aan de kook. Laat inkoken tot de helft.

Voeg de room toe en laat opnieuw gedurende enkele minuutjes koken. 

Meng de spinazieblaadjes onder de saus.

Stoof de sjalotjes in een scheutje hete olijfolie.

Voeg de knoflook en de helft van de kabeljauwfilet toe samen met de fijngehakte rode peper. 

Meng de aardappelpuree en de geraspte parmezaan onder het vismengsel van zodra dit gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Bedek de bodem van 4 vuurvaste pannetjes met een laagje spinaziesaus. 

Verdeel hierover het mengsel met de vis en de aardappelpuree. 

Leg hierop de rauwe stukjes kabeljauw. 

Werk af met een eierdooier. Kruid met peper en zout. 

Zet de pannetjes gedurende een 15-tal minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. 

 Haal de pannetjes uit de oven en werk af met de kerstomaatjes. 

Serveer met het stokbrood.