Gegratineerde Sint-Jacobsschelpen à la Provençale

Fruit de fijngesneden ui in één eetlepel boter glazig.

Voeg de lente-ui en knoflook toe. Laat nog even verder garen en haal van het vuur.

Dep de sint-jakobsvruchten droog en snij ze doormidden (zodat 1 rondje 2 rondjes worden). Bestrooi met de bloem en schud het teveel aan bloem er meteen af.

Smelt de rest van de boter met de olijfolie in een andere pan en bak hierin alle sint-jakobsvruchten kort aan. Breng op smaak met peper en zout.

Blus met de witte wijn en voeg de Provençaalse kruiden en de gefruite uien toe. Laat nog een minuut inkoken en haal van het vuur.

Verdeel over de schelpen of ovenschaaltjes en bestrooi met de gruyère.

Leg op elke schelp nog een klein klontje boter en zet nét voor het serveren 4 minuten onder de hete grill, tot ze een mooi bruin korstje hebben.