Varkensgoulash met frietjes van pastinaak en zoete aardappel

Dep het vlees droog en breng het vervolgens op smaak met peper en zout.

Smelt een flinke klont boter in een diepe pan met dikke bodem. Bak het vlees rondom rond mooi goudbruin aan en haal het dan uit de pan.

Fruit vervolgens de uien goudbruin.

Voeg het vlees terug toe en breng op smaak met de twee soorten paprikapoeder, peper, zout.

Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed. Overgiet met de kalfsfond en breng verder op smaak met laurier en rozemarijn.

Snij de paprika's in blokjes en voeg ze toe.

Zet het deksel op de pan en laat ± 2 uur zachtjes garen.

Bind eventueel met een bindmiddel.

Schil de zoete aardappels en de pastinaakwortels.

Snij ze in frietjes.

Frituur ze 2 à 3 minuten op 180 °C.

Serveer bij de varkensgoulash.