Taartje met provolone en pruimenchutney
Maak eerst de pruimenchutney: verwarm de olijfolie in een pot die ook in de oven mag. Voeg de sjalot, de balsamicoazijn en de bruine suiker toe. Roerbak 5 à 7 minuten. Haal van het vuur en voeg de pruimen, de rozemarijn en het zout toe. Roer goed. Zet 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat daarna volledig afkoelen en bewaar afgesloten in een potje in de koelkast.
Voor het taartje: leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de provolone over het midden van het deeg en schep er ± 3 eetlepels van de pruimenchutney over. Vouw de buitenste randen van het bladerdeeg over de kaas en de chutney.
Roer het ei los met een eetlepel water en bestrijk het bladerdeeg hiermee.
Zet 30 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven.
Schep er nog een paar extra lepels chutney bovenop en zet nog 3 minuten terug in de oven.