Basic steak met rucoladressing
Haal het vlees een uur op voorhand uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Snij de rucola fijn en meng met de Parmezaanse kaas, fijngehakte pijnboompitten en olijfolie. Zet apart.
Dep de steak goed droog en breng aan beide kanten op smaak met peper en zout. Bedruppel met olijfolie en wrijf goed in.
Bind de tijm en rozemarijn samen met keukentouw en dompel onder in olijfolie.
Leg het vlees op de barbecue zodra de kolen witheet zijn. Gril 4 minuten aan één kant en bestrijk regelmatig met het kruidenpenseel. Draai om en gril nogmaals 4 minuten, terwijl je het vlees opnieuw bestrijkt met de kruidenolie.
Voor een sappige steak: haal het vlees nu van de barbecue. Voor een meer doorbakken steak: laat nog 2 à 3 minuten per kant verder garen.
Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zo kunnen de sappen zich goed verdelen en voorkom je dat het vlees bij het snijden vocht verliest.
Snij de steak in dunne plakjes en schik op een schaal. Druppel er de rucoladressing over en serveer.