Aziatische curry met kip, aubergines en gebakken woknoedels

Verhit een wok of grote braadpan op het vuur. Fruit de uien, knoflook en gember glazig in arachideolie. Voeg de reepjes kipfilet toe en roerbak ze mooi goudbruin.

Schil de aubergines met een dunschiller en snij in blokjes. Voeg toe aan de kipreepjes en laat ze meebakken.

Voeg de groene currypasta toe en roer goed. Laat 3 minuten aanbakken en overgiet met de kokosmelk. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.

Voeg de sojascheuten toe en laat nog enkele minuten garen. Werk af met verse koriander.

Bereid intussen de woknoedels. Verhit een scheut sesamolie in een braadpan en roerbak de noedels.

Werk af met chilisaus, lente-uitjes en Spaans pepertje. Serveer bij de curry.

Tips:

Je kunt de kipfilets vervangen door varkenslapjes of runderreepjes. 

De aubergines kunnen vervangen worden door paprikareepjes, courgette en/of blokjes zoete aardappel.