Zelfgemaakte kaaskroketjes met Oud Brugge en graantjesmosterd

Smelt de boter in een diepe pan en voeg de bloem toe. Roer goed en laat even aanbakken. Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je goed blijft roeren. Laat inkoken tot een gladde, dikke saus. Breng deze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Haal van het vuur en voeg de kaas toe. Roer tot deze is gesmolten. Voeg de eierdooiers en de mosterd toe. Meng goed. Stort dit mengsel in een ondiepe schaal en dek af met plasticfolie. Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.

Neem telkens een dikke eetlepel van de vulling en rol tot een balletje. Wentel dit achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de panko. Laat opnieuw minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

Frituur de kaaskroketjes in meerdere porties goudbruin in olie van 170 °C. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.