Vegetarisch gevulde savooikool

Verhit olijfolie in een grote pan. Fruit hierin de fijngesnipperde ui met het laurierblad en de tijm gedurende een 10-tal minuten.

Voeg de stukjes wortel en bleekselder toe en stoof gedurende 5 minuten.

Voeg de tomaten toe. Kruid met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes stoven.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. 

Fruit de ui glazig en voeg de stukjes paprika en champignon toe.

Kruid met peper en zout en laat gedurende 10 minuten stoven op een zacht vuur.

Giet de rijst af en meng onder de groenten.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Breng een grote kookpot met licht gezouten water aan de kook. Dompel de blaadjes savooi één voor één gedurende 2 à 3 minuten onder in het kokende water.

Spoel met koud water en laat uitlekken. Snij de dikke, witte nerf uit het blad. 

Verdeel het rijstmengsel over de blaadjes savooi. Vouw eerst de boven- en onderkant naar binnen, rol daarna verder op tot een pakketje. Leg deze naast elkaar in een ovenschaal met de naad naar onder.

Verdeel de tomatensaus en de room over de pakketjes savooi. Kruid met peper van de molen. Zet gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.