Kalfsfricassee met groentjes

Smelt een klont boter in een pot. Snij het spek in reepjes en bak in de boter.

Verwarm de groentebouillon.

Rol balletjes van het gehakt en pocheer ze in de bouillon. Haal ze uit de kookpot als ze bovendrijven.

Strooi de bloem over de kalfsfricassee en laat mee stoven met het spek.

Voeg de groentebouillon toe.

Kruid met tijm, laurier en rozemarijn.

Laat 1,5 uur sudderen op een laag vuur.

Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.

Maak de selder en de prei schoon en snij in kleine stukjes.

Smelt boter in een pan en stoof de groenten. Voeg – indien nodig – een beetje water toe. Laat garen op een laag vuur.

Meng de eierdooier met de room.

Maak de veldsla schoon.

Zet de Airfryer aan. Doe de groentjes met hun vocht bij het vlees, samen met het mengsel van ei en room. Laat niet meer koken!

Breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout en citroensap. Bak de kroketjes in de Airfryer. Serveer de kalfsfricassee met de veldsla en de kroketten.