Hamburger met pulled pork 'Asian style’

Dep het vlees droog en wrijf het in met sesamolie.

Meng in een kom het gemberpoeder met het knoflookpoeder en de ui. Wrijf het vlees ook in 
met dit mengsel.

Verhit een grote braadpan en voeg olijfolie toe. Bak hierin het vlees aan alle kanten mooi bruin. Leg het vlees in een met olijfolie bedruppelde braadslee.

Meng in een kom de zwarte peper met de kokosmelk, de sojasaus, de sherry en de chilisaus. Giet over het vlees. Dek af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in een op 220 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 140 °C en laat 5 à 6 uur zachtjes garen. Check af en toe of er nog genoeg vocht in de braadpan is en giet er eventueel een beetje water bij.

Neem een steelpan en schep hierin 2,5 dl van het kookvocht, 1 dl water en de suiker. Breng aan de kook en bind met maïszetmeel.

Haal het vlees uit elkaar met 2 vorken en verwijder eventuele beenderen. Meng met de saus.

Fruit ondertussen de uiringen in een beetje olijfolie.

Snij de broodjes open en gril de snijkanten kort. Beleg met vlees, uiringen en barbecuesaus 
of ketchup.