Crostini met kippenleverpaté

Verwijder vliesjes en pezen bij de kippenlevertjes.

Verhit de boter met 1 eetlepel olijfolie in een braadpan. Fruit hierin de ui met de salie en de rozemarijn tot de ui glazig is.

Voeg de fijngesneden ansjovis en de kappertjes toe en laat nog 8 minuten zachtjes verder garen. Schep dit mengsel in een kom, verwijder de salie en rozemarijn.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in dezelfde pan en bak hierin de kippenlevertjes. Breng op smaak met peper en zout. Laat 2 minuten bakken, draai om en laat nog 1 minuut bakken.

Blus met de cognac en hou er een lucifer boven. Laat de vlammen vanzelf uitdoven. Doe alles in een keukenrobot en mix kort. Laat volledig afkoelen.

Snij het stokbrood in plakjes en leg deze naast elkaar op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en laat 15 minuten goudbruin worden in een op 180 °C voorverwarmde oven. Serveer met de paté.