citroentaartjes

Snij het zanddeeg in 6 cirkels die groot genoeg zijn voor 6 mini-taartvormpjes.

Beboter deze eerst en druk het deeg hier in dan in. Snij de randen mooi bij. Bedek met een vel bakpapier en schep er bakbonen in.

Laat 15 minuten bakken in een op 180 °C voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en laat nog 10 minuten verder bakken. Laat volledig afkoelen.

Giet 250 ml melk in een steelpan en voeg de suiker toe. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.

Meng het maïszetmeel met de rest van de melk en voeg toe aan de pan. Roer goed. Voeg dan de boter toe en roer tot ze is gesmolten.

Voeg dan het citroensap en de eierdooiers. Blijf goed roeren tot het mengsel mooi gebonden is, maar het mag niet meer koken.

Giet de vulling dan in de taartvormpjes laat ze volledig opstijven in de koelkast.

Werk eventueel af met een dun plakje citroen.