Champignonsalade met kip en avocadomayonaise

Snij de avocado in twee. Haal de pit eruit. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Doe het vruchtvlees in de keukenblender. Voeg het sap van een halve limoen toe, net als de fijngehakte sjalot. Mix tot er een mooie gladde puree ontstaat.

Duw de avocadopuree door de zeef.

Meng de mayonaise, de worcestersaus, de jenever en de tabasco door de avocadopuree. Kruid met peper en zout.

Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje. Snijd de onderkant van de steeltjes af.

Snij de paddenstoelen in fijne schijfjes. Sprenkel er wat limoensap over en meng.

Snij de afgekoelde kip in schijfjes of blokjes. Meng met de paddenstoelen. Druppel er kriskras de avocadosaus over en meng.

Tip: Een paar blokjes rauwe tomaten kunnen de smaak nog opkrikken.