BBQ paella met kip en chorizo

Zet een paellapan op het rooster van de barbecue. Giet hierin een flinke scheut olijfolie.

Snij de chorizo in fijne plakjes en bak ze kort aan in de olie. Schep ze dan uit de pan en hou ze apart.

Bak nu de kip mooi goudbruin aan in de olie (± 15 minuten bakken). Keer regelmatig om. Schep de kip uit de pan en hou apart.

Fruit in de olie de ui en de paprika’s tot ze mooi gekaramelliseerd zijn (± 10 minuten). Voeg de knoflook, de rozemarijn en de tomaten toe. Roer en blijf verder garen tot het een dikke pasta is.

Giet nu de rijst in de pan en roer goed. Maak er één dunne laag van. Leg de stukjes chorizo, de boontjes, de erwtjes en de kip hierop.

Verhit de bouillon met de saffraan en giet op de rijst. Het vocht moet tot 1 cm boven de rijst komen (giet er eventueel wat water bij). Dek goed af met aluminiumfolie en laat ± 20 minuten garen. Roer zeker niet in de pan, de bodem moet een beetje ‘aangebakken’ zijn.
Verwijder de folie en werk af met bladpeterselie en citroen.