Aspergesoep

Schil de asperges en breek de houtachtige uiteinden af. Bewaar de schillen en de uiteinden.

Snij de kopjes van de asperges en hou apart. Snij de asperges in stukken van 2 à 3 cm.

Doe de bouillon in een kookpot en voeg de schillen en de uiteinden toe. Breng aan de kook. Voeg de aspergepunten toe en laat 5 minuten garen. Neem de punten uit de bouilon en hou ze apart. Verwijder de schillen uit de bouillon.

Verhit een klontje boter in een pan en stoof hierin de prei. Blus met de witte wijn en laat inkoken.

Voeg de stukjes asperge en de bouillon toe. Laat 10 minuten koken. Mix de soep.

Breng de soep aan de kook en roer de room erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Neem van het vuur en voeg de aspergepunten toe.

Schenk de soep in de borden en werk af met peterselie.