Zalmburgers met remoulade van knolselder en appel

Voor de zalmkroketjes: snij de zalmfilet in zeer kleine stukjes (of doe dit in de keukenrobot op de pulse-stand). Let op dat de vis niet te fijn gemalen is.

Meng vervolgens met de panko, de mayonaise, de mosterd, de dille, de prei, peper, zout en citroenschil. Vorm hier 4 burgers van en leg deze op een bord. Laat even opstijven in de koelkast.

Maak intussen de remoulade: rasp de geschilde knolselder fijn (gebruik eventueel een keukenrobot met raspmes).

Schil de appels en snij in kwartjes. Verwijder het klokhuis. Schil de komkommer. Verwijder de zaadlijst. Rasp op dezelfde manier als de knolselder.

Meng vervolgens met de appelazijn, mayonaise, citroensap, mosterd en dille. Schep in een kom.

Verwarm een flinke scheut olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak hierin de zalmburgers mooi krokant, ongeveer 3 à 4 minuten per kant. Draai ze om met een grote, platte spatel. Laat eventueel even uitlekken op keukenpapier.

Serveer met de remoulade.