Romige kaastaart met iced cranberries

Maak eerst de iced cranberries: giet het water in een steelpan en voeg 100 g suiker toe. Breng aan de kook en laat 3 minuten sudderen. Voeg de cranberry’s toe en roer goed. Laat 1 minuut garen. Schep de bessen met een schuimspaan uit de pan op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze 1 uur opdrogen. Schep de rest van de suiker in een kom en rol de bessen hierdoor, tot ze een mooie suikerige korst hebben. Zet apart.

Beboter een taartvoorm. Verwarm de oven op 180 °C. Meng in een kom de bloem met 1 eetlepel bloemsuiker, de pecannoten en de gesmolten boter. Meng met een vork. Druk in de bakvorm en zet 25 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen.

Klop de room stijf en zet apart.

Klop de roomkaas zacht en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, samen met het vanille-extract. Schep hier voorzichtig de geklopte room door. Schep het mengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een pannenlikker.

Laat een half uur opstijven in de koelkast.

Werk af met de helft van de iced cranberries. Serveer de rest er apart bij.