Pasta van de Sopranos

Gehaktballetjes

Rits de tijm en rozemarijn van de takjes en hak fijn.

Verhit olijfolie in een pan en stoof hierin de ui.

Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de kruiden en de gestoofde ui. Kruid met peper en zout. Rol middelgrote balletjes van het gehakt.

Smelt een klontje boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes tot ze een mooi goudbruin korstjes hebben.

Tomatensaus en pasta

Verhit olijfolie in een pan en stoof hierin de ui. Voeg de sambal en de spekblokjes toe. Laat meebakken. Blus met de rode wijn.

Voeg de tomatenpassata, de rozemarijn en de basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de gehaktballetjes in de saus en laat sudderen.

Voeg op het einde de kerstomaatjes toe aan de saus.

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe in een ovenschaal.

Overgiet de penne met de saus.

Bedek de pasta met de mozzarella en zet een 10-tal minuten onder de hete ovengrill.