Minitarteletjes met gerookte heilbot

Maak eerst het deeg: mix de bloem met de boter tot kruimels. Voeg 1,5 eetlepel ijskoud water toe en mix opnieuw. Verdeel in 12 stukken. Verpak ze in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

Verhit de oven tot 180 °C.

Rol elk stukje deeg uit tot een platte schijf van 6 cm doorsnede en druk deze in 12 beboterde minitaartvormpjes (of druk ze op de bodem van een muffinvorm). Leg op elk stuk deeg een beetje bakpapier met bakparels (of gedroogde bonen). Laat 12 minuten bakken. Verwijder het bakpapier en de bakparels. Laat nog eens 3 minuten bakken. Bestrijk de taartjes met losgeklopte eierdooier en laat nog 1 minuut bakken.

Maak ondertussen de vulling: verhit de boter in een kleine steelpan. Voeg de preiringen toe en laat 5 minuten garen. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog 5 minuten garen. Meng in een kom de room met het ei, de eierdooiers, peper en zout.

Verdeel de prei over de taartvormpjes. Schik hierop stukjes heilbot. Overgiet met het roommengsel. Verwarm de oven op 160 °C. Bak de tarteletjes gedurende 12 minuten.

Serveer ze warm of lauw.