Mini tarte tatin van witloof

Verwijder de uiteindes van het witloof.

Smelt de boter in een grote braadpan en leg alle stronkjes naast elkaar. Breng goed op smaak met peper en zout.

Bak het witloof rondom rond mooi goudbruin aan en voeg dan een scheut water toe. Leg een deksel op de pan en laat ± 30 minuten heel zachtjes garen.

Check af en toe of het water niet helemaal is weggekookt en giet er dan eventueel een beetje bij. Draai de stronkjes halverwege om.

Voeg op het einde de suiker toe en laat deze smelten. Meng goed.

Verdeel het bladerdeeg in vier stukken. Neem 4 kleine taartvormen en leg in elke vorm 3 stronkjes witloof. Leg hier bovenop telkens een stuk bladerdeeg en druk de randen naar binnen.

Maak met een vork enkele gaatjes in het deeg. Zet 25 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Leg op elke vorm een bord en draai de taartjes dan om.