Kikkererwten- flensjes met komkommer en Griekse yoghurt

Plet de kikkererwten met een vork in een kom.

Zeef de bloem in een kom en voeg het kurkumapoeder, het kerriepoeder en zout toe. Voeg de eieren toe en meng alles. Voeg beetje bij beetje, terwijl je blijft kloppen, de kokosmelk toe.

Voeg de kikkererwten en de lente-uitjes toe. Giet in een schenkkan.

Meng in een kom de gember, het limoensap, de wijnazijn, de suiker, de olijfolie en de sesamzaadjes. Voeg hier de komkommerplakjes aan toe en meng goed.

Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag en verdeel het beslag in de pan. Laat 2 à 3 minuten bakken per kant. Verwerk op deze manier de rest van het deeg. Hou de flensjes warm in de oven (100 °C).

Serveer de flensjes met Griekse yoghurt, munt en Spaanse pepers.