Citroenpasta met kruidige vis

Voor de citroenpasta:

Kook de linguine in lichtgezouten water.

Rasp tijdens het koken de schil van de (gewassen en gedroogde) citroen in een diepe kom. Snij de citroen doormidden en voeg het sap toe.

Rasp de parmezaan en voeg toe aan het citroenmengsel.

Voeg de olijfolie toe, ½ theelepel grof zout en enkele draaien peper van de molen.

Schep 1 kopje water uit de kookpot van de pasta en giet dan af.

Schep de pasta in de kom. Roer goed, voeg eventueel wat kookwater toe om een gladde, dunnere saus te krijgen.

Voor de kruidige vis:

Dep de vis droog en schik in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de verse kruiden met de olijfolie, de kappertjes, de panko en de olijven. Verdeel over de vis en zet 15 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Serveer bij de citroenpasta.