Bloemloze chocoladetaart met slagroom

Neem een springvorm met een doorsnede van 23 cm. Knip een rondje uit bakpapier en bedek hiermee de bodem. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breek de chocolade in stukken en doe ze samen met de boter in een pannetje. Zet op heel laag vuur en laat voorzichtig smelten. Roer af en toe.

Klop intussen de 2 hele eieren en 4 dooiers (bewaar de eiwitten in een andere kom) met 75 g van de suiker tot een crèmige massa. Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe en roer goed. Voeg dan de Grand Marnier en de geraspte sinaasappelschil toe.

Klop de eiwitten schuimig, voeg dan beetje bij beetje de rest van de suiker toe en blijf kloppen tot de eiwitten vast zijn, maar niet te stijf.

Meng een beetje van de eiwitten door het chocolademengsel. Schep dan de rest van de eiwitten erbij en meng voorzichtig.

Giet in de springvorm en zet deze 35 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm en open ze dan voorzichtig. De taart zal ‘gekrakeleerd’ zijn: dit is de bedoeling. Zet ze op een étagère.

Klop de room stijf met de uitgeschraapte vanille. Schep over de taart. Doe de cacaopoeder in een zeefje en strooi over de room.