Tomatensoep met balletjes

Maak de bouillon

Verhit een klontje boter in een pan en stoof hierin een ui. Leg het soepvlees op de ui, leng aan met 1,5 liter water.
Breng aan de kook. Verwijder het schuim met een schuimspaan. Laat de bouillon een 1 uur trekken op een zacht vuur. Zeef de bouillon.

Maak de balletjes

Meng het gehakt met de eieren en het paneermeel. Rol er balletjes van. Blancheer de balletjes in de bouillon. Hou ze apart.

Maak de soep

Stoof de resterende ui, wortel, selder en prei in boter. Voeg de tomaten en het kruidentuiltje toe. Laat verder stoven. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat nog 20 minuten op zacht vuur verder garen.

Voeg het tomatenconcentraat toe. Kruid met peper en zout. Verwijder het kruidentuiltje. Mix de soep. Voeg de gehaktballetjes toe.