De échte lasagne

Maak de bolognaisesaus

Fruit de uien glazig in olijfolie. Voeg de wortels en knolselder toe. Laat enkele minuten garen. Voeg de knoflook toe en roer goed.

Voeg het rundergehakt toe en laat het meebakken tot het vlees niet meer rood is.

Schep de tomatenpuree bij de saus en roer goed.

Overgiet met de rode wijn en laat deze even inkoken.

Voeg de fond toe en laat opnieuw koken.

Voeg de gepelde tomaten toe en breng op smaak met peper, zout, laurier, tijm en oregano. Laat 1 uur zachtjes garen.

Maak de bechamelsaus

Smelt de boter in een diepe pan en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg beetje bij beetje, al roerend met een klopper, de melk toe.

Laat inkoken tot een mooi gebonden saus. Breng deze op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Voor de lasagne

Bestrijk een ovenschotel met olijfolie en schep hierin een dun laagje van de bolognaisesaus. Leg hierop lasagneblaadjes. Maak nu laagjes: bolognaisesaus, bechamelsaus en lasagne. Eindig met bechamelsaus en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Zet de lasagne 60 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat daarna nog een tiental minuten rusten voordat je de lasagne aansnijdt.