Pittig gegrilde steak met carpaccio van tomaat en gefrituurde aardappelblokjes

Snij de tomaten in dunne plakjes en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel rodewijnazijn. Breng op smaak met ½ eetlepel fleur de sel en zwarte peper. Voeg de rode ui en de bladpeterselie toe.

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes, zo groot als een dobbelsteen. Was de aardappelblokjes en dep ze daarna goed droog.

Wrijf de steak(s) in met olijfolie, piment d’Espelette en 1 eetlepel fleur de sel. Verhit een grillpan (of de barbecue) en gril de steak(s) op hoog vuur tot beide kanten mooi gekaramelliseerd zijn. Laat de steak(s) even rusten onder folie.

Bak intussen de aardappelblokjes goudbruin in olie van 180 °C.

Snij de steak(s) in plakjes. Serveer met de tomatencarpaccio en de aardappelblokjes.

Meer recepten