De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Zwarte woudcake

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 5  eieren
  • 200 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzende bloem
  • 3 eetlepels kersenlikeur
  • 250 gram volle room
  • 50 gram bloemsuiker
  • 1 pak vanillesuiker
  • krieken (bokaal)
  • chocoladeschilfers (kant-en-klaar)
  • maraschinokersen (1 potje, uitgelekt)

Instructies

  1. Snij de chocolade in stukjes en smelt ze met de boter in een steelpan op laag vuur. Zet apart.
  2. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker tot een witte crème. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer goed. Zeef hierover de bloem en meng.
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het deeg.
  4. Beboter een springvorm van ± 21 cm doorsnede en schep het beslag hierin. Bak vervolgens 50 minuten in een op 150 °C voorverwarmde oven. Laat even afkoelen in de vorm en doe ze open. Stort de cake voorzichtig op een rooster en laat helemaal afkoelen.
  5. Snij de cake horizontaal doormidden. Besprenkel de onderste laag met de likeur.
  6. Klop de slagroom stijf met de bloemsuiker en de vanillesuiker. Schep de helft hiervan op de onderste laag en smeer helemaal uit. Verdeel hierover de krieken. Dek af met de bovenste helft van de cake en bestrijk de cake rondom rond met de rest van de slagroom (of spuit roosjes met een spuitzak met gekarteld mondje).
  7. Werk af met chocoladeschilfers en maraschinokersen.