De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Zuiverend soepje met tofu en noedels

Ingrediënten

  • 1 liter basisbouillon*
  • 1  karkas van kip*
  • 1  ui*
  • 2  wortels*
  • 2  takken selder*
  • 1  stengel prei*
  • 1 eetlepel zout*
  • peper*
  • 2  takjes tijm*
  • 1  laurier blad*
  • 1  stukje gember (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 250 gram shiitake paddenstoelen (in plakjes)
  • 1  gele paprika (in stukjes)
  • 125 gram rijstnoedels
  • 250 gram tofu (in blokjes)
  • 2  lente-uitjes
  • muntblaadjes
  • 1⁄4  spaans pepertje (fijngesneden )

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten in een diepe pan en overgiet met water tot alles net onder staat. Breng aan de kook en zet het vuur dan zachter.*
  2. Laat met het deksel op de pan gedurende 1,5 uur koken.*
  3. Verwijder af en toe met een lepel de onzuiverheden aan het oppervlak (schuim, vet).*
  4. Giet de bouillon dan door een zeef en vang de vloeistof op in een andere pan.*
  5. Laat volledig afkoelen.*
  6. Zet in de koelkast en verwijder de dag erna het gele vetlaagje aan het oppervlak.*
  7. Je bouillon is nu vetvrij en klaar voor gebruik.*
  8. Breng de bouillon* aan de kook met de gember, de knoflook, het Spaans pepertje en de sojasaus.
  9. Voeg de paddenstoelen en paprika toe. Laat 5 minuten garen.
  10. Kook de rijstnoedels apart, giet af en voeg toe aan de soep, samen met de blokjes tofu.
  11. Werk af met de lente-uitjes en de munt.