De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Zomerse stoemp

Ingrediënten

  • 1 kilogram bloemige aardappelen
  • zout
  • 250 gram erwten (diepvries of vers)
  • 100 gram boter (of olijfolie)
  • peper
  • 1 bosje munt

Instructies

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste minuten van het kookproces 200 g van de erwten toe. Giet af door een zeef.
  2. Doe de aardappelen en erwten terug in de kookpot en voeg de boter, de peper en wat extra zout toe. Prak tot een niet te fijne puree.
  3. Voeg de overige erwten en de fijngesneden muntblaadjes toe.