De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Zoete aardappelchips

Ingrediënten

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1⁄2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 4  zoete aardappelen
  • frituurolie

Instructies

  1. Meng de specerijen in een kommetje.
  2. Schil de zoete aardappelen of borstel ze schoon met een groenteborstel.
  3. Snij (liefst met een mandoline) in zeer dunne plakjes van 1 mm dik.
  4. Verhit de friteuse tot 150 °C.
  5. Leg de chips één per één in de olie zodat ze niet aan elkaar plakken en frituur in kleine porties mooi krokant. Dit duurt niet langer dan een minuut. Laat uitlekken op een grote schaal (bekleed met keukenpapier) en bestrooi meteen met het specerijenmengsel.
  6. Als alle chips gebakken, uitgelekt en bestrooid zijn, meng dan alles in een grote kom.