De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Zilte pasta met kruiden, broodkruim en kappertjes

Ingrediënten

  • 400 gram linguine
  • zout
  • olijfolie
  • 3  ansjovisfilets (uit blik)
  • 2  teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 4  sneetjes stokbrood (verkruimeld)
  • een snuifje pilipili
  • een kopje kikkererwten (uitgelekt)
  • een bosje rucola (fijngesneden)
  • een paar takjes munt (fijngesneden)
  • 2  lente-uitjes (fijngesneden)
  • een paar takjes peterselie (fijngesneden)
  • een potje reuzenkappertjes
  • geraspte schil van 1 citroen

Instructies

  1. Kook de linguine in gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Giet in een braadpan een flinke scheut olijfolie (zeker 1 dl). Fruit hierin, op een matig vuur, de ansjovis en de knoflook. Voeg het broodkruim en het pilipili toe en laat even aanbakken.
  3. Voeg de kikkererwten toe.
  4. Giet de linguine af en roer door het broodkruimmengsel in de pan.
  5. Voeg dan de fijngesneden kruiden toe en meng opnieuw.
  6. Werk af met kappertjes en citroenschil.