De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Zelfgemaakte cordon bleu met bloemkool- en broccolirijst

Ingrediënten

  • 4  varkenslapjes
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels bieslook
  • 4 schijfjes ham (dun)
  • 4 schijfjes kaas (dun)
  • bloem (1 kopje)
  • 2  eieren
  • paneermeel (2 kopjes)
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1  bloemkool (klein)
  • broccoli (1 stronk)
  • olijfolie
  • 1  ui (fijngesneden)
  • selder (2 takken, fijngesneden)
  • 800 gram gepelde tomaten (1 groot blik)
  • 1  bouillonblokje (rund)

Instructies

  1. Maak eerst de tomatensaus. Fruit de ui en de selder in glazig in een beetje olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze fijn. Breng op smaak met peper, zout en het bouillonblokje. Laat 30 minuutjes op een zacht vuur sudderen.
  2. Leg de varkenslapjes tussen twee vellen plastic folie en klop ze nog dunner met een vleeshamer of de bolle onderkant van een pollepel. Bestrijk elk varkenslapje met mosterd, bestrooi met fijngesneden bieslook en beleg dan telkens met een stukje ham en kaas.
  3. Rol op en wentel achtereenvolgens door bloem, opgeklopt ei en paneermeel.
  4. Bestrooi met paprikapoeder.
  5. Leg de rolletjes naast elkaar op een beboterde bakplaat en zet 30 minuten in een op 190 °C voorverwarmde oven.
  6. Maak intussen de groenterijst: mix de bloemkool en de broccoli kort in de keukenrobot (pulse) tot de grootte van rijstkorrels. Bak deze in een grote braadpan kort aan in olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout.
  7. Serveer bij de cordon bleus.
  8. Geef er de tomatensaus bij.