De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Zelfgemaakte bouillon

Ingrediënten

  • 1  stuk rundssoepvlees met been
  • 500 gram dv fresh soepgroenten
  • 1  sjalot (gepeld en fijngesnipperd)
  • tijm
  • 2  blaadjes laurier
  • 2  kruidnagels
  • 3  takjes peterselie
  • peper en zout

Instructies

  1. Leg het soepvlees, de groenten, de kruiden en de peterselie in 2 liter koud water.
  2. Breng langzaam aan de kook.
  3. Laat 2 à 3 uur lichtjes koken. Verwijder het vliesje aan de rand van de kookpot.
  4. Zeef de bouillon en verwijder het bovendrijvend vet.