De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Witte pens van cantharellen met knolselderpuree en fine champagnesaus

Ingrediënten

  • 4  witte pensen, gevuld met cantharellen
  • boter
  • 1  knolselder
  • 1 liter melk
  • peper & zout
  • 4 eetlepels geraspte parmezaan
  • een potje fine champagnesaus (kant-en-klaar)

Instructies

  1. Verwijder het vel van de witte pensen en snij ze overlangs doormidden. Snij nogmaals in twee. Bak de pensen zachtjes in boter, tot ze goudbruin zijn.
  2. Schil de knolselder en snij in blokjes. Doe in een diepe pan en overgiet met de melk. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat zachtjes garen (let op dat de melk niet overkookt).
  4. Giet af en schep terug in de pan. Laat nog even droog koken.
  5. Pureer met de mixer. Breng op smaak met peper, zout en een klontje boter.
  6. Schep bolletjes in een ovenschaal en bestrooi met parmezaan. Zet onder de grill totdat de kaas goudbruin kleurt.
  7. Serveer met de witte pensen en de opgewarmde fine champagnesaus.