De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Witloofsoep met garnalen

Ingrediënten

  • 1  klontje boter
  • 1  ui (in stukjes gesneden)
  • 1  prei (in stukjes gesneden)
  • 1  aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
  • 1⁄2 kilogram witloof (in stukjes gesneden)
  • 1 1⁄2 liters kippenbouillon
  • 200 milliliters room
  • 100 gram alvo grijze gepelde garnalen
  • bieslook (fijngesnipperd)
  • peper en zout

Instructies

  1. Smelt de boter in een hoge kookpot. Stoof hierin de ui, prei en de aardappel.
  2. Voeg het witloof toe en roerbak.
  3. Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuutjes zachtjes koken.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Mix en roer de room erdoor.
  6. Werk af met de garnalen en de bieslook.