De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Witloof gevuld met gehakt en geuze

Ingrediënten

  • 4  stronkjes witloof
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 8 sneden gerookt spek
  • 1  flesje geuze
  • peper en zout
  • tijm
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel sausbinder voor donkere sauzen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de stronkjes witloof middendoor.
  3. Vul elke helft op met gehakt. Wikkel er een sneetje gerookt spek rond.
  4. Schik de 8 witloofbootjes in een ovenschotel. Giet er de geuze over. Kruid met peper, zout en tijm.
  5. Dek af met aluminiumfolie en bak gedurende 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Giet het braadvocht in een pannetje en breng aan de kook. Voeg een koffielepel mosterd toe en sausbinder voor donkere sauzen.