De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Wintersoep

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde witte bonen
  • 1  ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1  stam prei
  • 1  wortel
  • 1⁄4  knolselder
  • 2  raapjes
  • olijfolie
  • 300 gram varkensribbetjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gram ham
  • 1⁄2  savooikool
  • 2  takjes verse marjolein
  • peper van de molen en zout
  • bruin brood
  • boter

Instructies

  1. Week de gedroogde bonen de avond voordien in water. Gaar ze op een laag vuur in gezouten water.
  2. Reinig de groenten (ui, knoflook, prei, wortel, knolselder, raapjes) en snijd in gelijke blokjes.
  3. Bak de ribbetjes rondom bruin in hete olijfolie, neem ze uit de soepketel en gaar ze verder in kippenbouillon. Stoof ondertussen de groenten glazig in de bakolie van de ribbetjes. Voeg een gedeelte van het kookvocht van de ribbetjes toe en breng aan de kook. Kruid met peper en zout en kook de groenten beetgaar. Voeg de rest van het ribbetjeskookvocht bij de soep.
  4. Spoel de koolbladeren, verwijder de nerven en snijd in repen. Voeg ze bij de soep en laat ze 5 minuten meekoken.
  5. Verwijder botjes en vet van de ribbetjes en snijd het vlees in blokjes. Snijd de ham in kleine blokjes.
  6. Pureer de helft van de witte bonen. Spoel de marjolein verwijder de steeltjes en hak de blaadjes fijn.
  7. Roer ham, bonen, vlees van de ribbetjes en bonenpuree onder de soep. Breng de soep opnieuw aan de kook. Verdeel over vier warme soeptassen, bestrooi met gehakte marjolein en serveer met bruin brood en boter.