De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Winterse minestrone met pesto van savooikool

Ingrediënten

  • 1⁄4  savooikool
  • 4  stengels selder
  • 1  stengel prei
  • 1  pastinaak
  • 2  rapen
  • 1  ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • olijfolie
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 1 1⁄2 liters kippenbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 3  takjes tijm
  • 1  tak rozemarijn
  • peper en zout
  • 1 blik witte bonen
  • een handje penne of macaroni
  • 4 blaadjes van savooikool (rauw), in stukjes gesneden een handje spinazieblaadjes
  • 1 teentje knofloof
  • een stukje parmezaan
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 deciliters olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij savooi, selder, prei, pastinaak en rapen in blokjes.
  2. Fruit de ui en de knoflook glazig in olijfolie.
  3. Voeg de spekreepjes toe en laat ze even mee aanbakken.
  4. Voeg de groenten toe.
  5. Overgiet met de kippenbouillon.
  6. Breng op smaak met laurier, tijm, rozemarijn, peper en zout.
  7. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de pasta toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
  8. Voeg de uitgelekte witte bonen toe en laat nog even goed mee warmen.
  9. Mix voor de pesto alle ingrediënten in de blender of met de staafmixer fijn. Serveer bij de minestrone.