De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Volkorenspaghetti met amandelen en broccoli

Ingrediënten

  • 50 milliliters olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1  spaanse peper (ontpit en fijngesneden)
  • 500 gram volkorenspaghetti
  • 1  stronk broccoli
  • peper en zout
  • 100 gram geschaafde amandelen
  • 1 bosje rucola
  • parmezaanschilfers

Instructies

  1. Verhit op een matig vuur in een grote pan de olijfolie met de knoflook en de Spaanse peper. Laat de smaken infuseren en zet de pan opzij.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes.
  3. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof en zet apart.
  4. Kook de spaghetti in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de broccoliroosjes toe.
  5. Giet de spaghetti en de broccoli af en meng onmiddellijk met de olie. Verdeel over vier borden.
  6. Werk elk bord af met amandelen, rucola en parmezaanchilfers. TIP: voeg eventueel nog spekjes of gerookte zalm toe.