De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Vol-au-vent van witte asperges en kabeljauw met peterseliepuree

Ingrediënten

  • 1 kilogram bloemige aardappelen
  • 100 gram roomboter
  • 2 1⁄2 deciliters volle melk
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1  handje peterselie (fijngesneden)
  • 500 gram witte asperges
  • 50 gram witte bloem
  • 4 deciliters gevogeltefond (bokaaltje)
  • 2 deciliters volle room
  • 1  citroen, sap
  • 500 gram kabeljauwhaasje (in blokjes gesneden)
  • 4  bladerdeegpasteitjes

Instructies

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en voeg 50 g roomboter en de volle melk toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Plet tot een smeuïge puree en meng de fijngesneden peterselie door de puree. Hou apart.
  2. Schil de witte asperges en verwijder 2 cm van de harde onderkant. Kook of stoom de asperges beetgaar (afhankelijk van de dikte kan de gaartijd variëren: check met mesje). Giet af en snij in stukken van 3 cm. Hou apart.
  3. Verhit in een diepe kookpot de rest van de roomboter. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat even garen. Giet er de kokende gevogeltefond bij en roer goed tot je een gebonden saus hebt. Voeg de room en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook en voeg de stukken vis toe. Laat deze op een niet te hoog vuur ± 5 minuten garen. Voeg de asperges toe.
  4. Verwarm intussen de bladerdeegpasteitjes in een hete oven (180 °C).
  5. Vul ze op met de vis-aspergemengeling en serveer met de peterseliepuree.