De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Vismaaltijdsoep met kabeljauw

Ingrediënten

  • 450 gram kabeljauwfilet
  • 2  uien
  • 2  wortelen
  • 1  venkelknol
  • 3  tomaten (gepeld en ontpit)
  • 1  takje tijm
  • 1 nootje boter
  • 100 gram gepelde grijze garnalen
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij de uien in ringen. De wortelen in schijfjes en de venkel in grove stukken.
  2. Zet een pot op het vuur en laat er de boter in uitsmelten. Voeg de groenten toe en laat ze gedurende 10 minuten zacht stoven.
  3. Was de krieltjes en snijd elk aardappeltje in de lente in twee. Doe de aardappelen bij de groenten. Voeg ook de tijm toe.
  4. Voeg de gepelde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten toe. Overgiet met water tot alles onder staat. Kruid af met peper en zout. Breng aan de kook en laat een kwartier zacht koken onder deksel.
  5. Snij de vis in hapklare brokken. Voeg de vis toe aan de soep. Zet het vuur onder de pot zeer laag. Laat 10 minuten zachtjes sudderen onder deksel.
  6. Doe de grijze garnalen bij de soep en werk af met de peterselie. Serveer.
  7. Tip: serveer eventueel met gegrilde sneetjes Frans brood, rouille en gemalen emmenthalkaas.