De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Visburgers

Ingrediënten

  • 500 gram schelvis
  • 2  eieren
  • 1 snede oud wit brood (zonder korst)
  • 1  kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Verkruimel het brood en breek de eieren erover. Meng en plet met een vork tot er een gladde massa ontstaat.
  2. Hak de ui fijn. Versnij de schelvis in grove blokjes.
  3. Doe de vis en de ui in de blender. Pers er de knoflook over. Hak alles vlug fijn met de blender op de hoogste stand.
  4. Voeg het broodkruim met het ei toe. Kruid met peper en zout. Meng snel tot een dikke massa. Laat een kwartier opstijven in de koelkast.
  5. Rol uit het mengsel vier dikke bollen. Druk ze vervolgens plat tot hamburgers.
  6. Bestrijk de hamburgers met wat olijfolie. Bak ze gedurende 4 minuten aan elke kant boven de gloeiende houtskool.
  7. Tip: Stop de hamburgers tussen een dubbel grillrooster. Dan breken ze niet tijdens het omdraaien.