De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Vingerkoekjes

Ingrediënten

  • 280 gram bloem
  • 1  ei
  • 100 gram ongezouten boter
  • 100 gram witte suiker
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • 1 snufje zout
  • 20  amandelen

Instructies

  1. Kneed het deeg tot een elastische bal.
  2. Verdeel in 20 stukken. Rol elk stuk tot een worstje, zo groot als een vinger.
  3. Druk er bovenaan een amandel in (als vingernagel).
  4. Maak met een tandenstoker verschillende streepjes op de vingerkootjes.
  5. Zet 20 à 25 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.