De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Veldsla met honingvinaigrette, walnotenen, vijgen en peer

Ingrediënten

  • 150 gram veldsla, gewassen
  • 1  handvol walnoten, gehakt
  • 1  peer (geschild en in maantjes gesneden)
  • 2  verse vijgen (in kwartjes)
  • 1  geitenkaas, verkruimeld
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel romige bloemenhoning
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • peper en zout

Instructies

  1. Meng de walnoten onder de veldsla. Verdeel de salade over een bord.
  2. Schik er partjes peer en vijgen op.
  3. Bestrooi met de verkruimelde geitenkaas.
  4. Maak een vinaigrette: klop de olie met de honing en de azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de vinaigrette apart bij de salade.