De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Veggiepasta met fluwelige prei

Ingrediënten

  • 4  dikke stronken prei
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6  takjes verse tijm
  • 4 deciliters water
  • zwarte peper uit de molen
  • zout
  • 400 gram volkorenspaghetti
  • 1  ei
  • een bosje rucola
  • een stuk parmezaan

Instructies

  1. Was de prei en snij ze in zeer fijne ringen. Hou een handje apart.
  2. Smelt de boter met de olijfolie in een diepe pan. Voeg de tijm en de preiringen toe. Roerbak gedurende 3 à 4 minuten. Overgiet met het water en dek af met een deksel. Zet het vuur laag en laat 40 minuten zachtjes garen. Breng op smaak met veel peper en zout. Zet apart.
  3. Kook intussen de spaghetti en giet af.
  4. Voeg een eitje toe aan de lichtjes afgekoelde prei en roer goed.
  5. Meng vervolgens met de pasta.
  6. Serveer op de borden.
  7. Werk af met de apart gehouden rauwe prei, de rucola en geraspte parmezaan.
  8. Bestrooi nogmaals met zwarte peper uit de molen.