De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Veggie worstenbroodjes

Ingrediënten

  • 480 gram savooikool (de binnenste, lichtgroene blaadjes)
  • olijfolie
  • 1  ui, fijngesneden
  • 1 teentje knofloof
  • 150 gram pompoen (geraspt)
  • 300 gram spinazie
  • 240 gram ricotta
  • 1  citroen - geraspte schil
  • 1 bosje peterselie (fijngesneden )
  • 25 gram geraspte parmezaan
  • 375 gram bladerdeeg (eventueel uit de diepvries)
  • 1  ei
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij de savooikool in flinterdunne reepjes en dompel ze 1 minuut onder in lichtgezouten, kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Neem een grote, brede braadpan en verhit hierin enkele eetlepels olijfolie. Fruit de ui glazig en voeg de knoflook en de geraspte pompoen toe. Laat 4 à 5 minuten zachtjes garen. Voeg de spinazie toe en roer goed tot ze is geslonken.
  3. Voeg de savooikool toe en meng goed. Giet overtollig vocht uit de pan. Schep het mengsel in een grote kom en voeg de ricotta, de citroenschil, de peterselie, de parmezaan, peper en zout toe. Laat volledig afkoelen.
  4. Rol het bladerdeeg uit en zorg dat je 2 rechthoeken hebt van ± 14 op ± 18 cm (als je ronde vellen gebruikt, mag je gerust ‘knippen en plakken’). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de rechthoeken bladerdeeg naast elkaar op het bakpapier.
  5. Verdeel het mengsel over de twee rechthoeken (telkens aan één kant). Bestrijk de lege kanten met losgeklopt ei. Rol op tot je twee rolletjes hebt. Bestrijk de buitenkant eveneens met ei. Snij elke rol doormidden, zodat je vier worstenbroodjes hebt. Leg ze met de naad naar beneden. Snij met een mes enkele sneetjes in de bovenkant en plaats 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat daarna nog 10 minuten rusten voordat je ze serveert.