De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Veggie paddenstoelentaart

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg (of kruimeldeeg )
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 50 gram boter
  • peper en zout
  • 2  eieren
  • 1 deciliter volle room
  • 1 blik maïs (uitgelekt)
  • 1 pak mozzarella (in plakjes)
  • basilicum (1 handje)
  • cashewnoten (geroosterd, 1 handje)
  • 1  lente-uitje (fijngesneden)

Instructies

  1. Bekleed een beboterde taartvorm (rond, rechthoekig of vierkant) met het deeg. Zet dit 10 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  2. Snij intussen de kastanjechampignons in plakjes en bak ze goudbruin in de boter. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over het deeg.
  3. Meng de eieren met de room en giet over de champignons. Breng goed op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel hierover de maïs en de plakjes mozzarella. Zet nog 25 minuten in de oven.
  5. Werk af met de basilicum, de cashewnoten en de lente-uitjes.