De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Vegetarische sushi

Ingrediënten

  • 300 gram blue dragon sushirijst
  • 5 eetlepels blue dragon japanse rijstazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 4  blue dragon norivellen
  • 1  avocado (geschild, ontpit en in kleine reepjes gesneden van max. 1 cm)
  • 1  komkommer (zaadlijsten verwijderd en in staafjes gesneden)
  • 1  gegrilde rode paprika ((bokaal, in kleine stukjes gesneden)
  • 2 eetlepels blue dragon pasta voor wasabi
  • 1⁄2 theelepel currypoeder
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • blue dragon gember voor sushi
  • vershoudfolie
  • 1  sushimatje

Instructies

  1. Was de rijst 1 keer, spoel goed na en laat uitlekken. Doe de rijst in een kookpot en voeg 1,5 deel water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuutjes zachtjes doorkoken. Neem de pot van het vuur en laat de rijst, zonder het deksel af te nemen, nog 15 minuten trekken.
  2. Verwarm de Japanse rijstazijn tot hij lauw is. Roer er achtereenvolgens de suiker en het zout onder tot alles opgelost is. Laat de sushiazijn afkoelen. Schep de rijst in een wijde schaal en overgiet met de sushiazijn. Schep voorzichtig om. Stop met mengen als de rijst begint te plakken. Breng de rijst zo snel als mogelijk op kamertemperatuur.
  3. Leg een vel vershoudfolie op het sushimatje. Scheur van het norivel het bovenste stukje af, leg op de vershoudfolie. Sushimatje, vershoudfolie en norivel moeten onderaan op gelijke hoogte liggen.
  4. Schep rijst op het norivel en duw plat met natte vingers. Pak het norivel voorzichtig op en draai in een snelle beweging om zodat de rijstkant op de vershoudfolie ligt en het norivel van boven ligt.
  5. Leg over de breedte een strook met avocado-, komkommer- en paprikareepjes.
  6. Smeer de bovenste rand van het vel in met een beetje water en wasabipasta.
  7. Rol de sushi – van onder naar boven - op met behulp van het matje, door eerst om de vulling heen te rollen, aan te drukken, het matje en de folie weer terug te halen en verder op te rollen.
  8. Herhaal deze handeling met de overige norivellen.
  9. Meng de currypoeder met het sesamzaad. Rooster dit gedurende 30 seconden in een pan zonder vetstof. Verdeel over een bord.
  10. Rol de sushirol door het sesamzaadmengsel.
  11. Snij de buitenste randen van de rol weg. Snij de rol in stukjes van 2 centimeter.
  12. Serveer met wasabipasta, sojasaus en gember voor sushi.