De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Varkenswangetjes met bruin bier

Ingrediënten

  • 1 kilogram varkenswangetjes
  • peper & zout
  • boter
  • 200 gram alvo spekblokjes (gerookt)
  • 3  uien (fijngesnipperd)
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2  flesjes abdijbier
  • ducros tijm, laurier, rozemarijn
  • 1 snede boni pain de mie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 200 gram ardo wortelschijfjes
  • 1  stengel prei
  • peper en zout
  • lutosa belgische frieten

Instructies

  1. Kuis de varkenswangetjes en kruid ze met peper en zout.
  2. Smelt boter in een pan en schroei de varkenswangetjes dicht aan beide kanten.
  3. Haal de varkenswangetjes uit de pan en hou ze warm.
  4. Stoof in dezelfde pan de spekblokjes, samen met de fijngesnipperde uit.
  5. Voeg de varkenswangetjes toe en laat ze kort meestoven.
  6. Bestrooi met de bruine suiker.
  7. Verwarm het bruine bruin en voeg dit samen met de tijm, laurier en rozemarijn toe.
  8. Besmeer de boterham met mosterd en leg deze bovenop het vlees.
  9. Laat gedurende 1,5 uur sudderen op een laag vuur.
  10. Snij de prei in kleine stukjes en voeg deze samen met de wortelschijfjes toe.
  11. Laat nog een uur zachtjes sudderen.
  12. Verwarm de friteuse en bak de frietjes goudbruin.
  13. Serveer onmiddellijk.